Μουντιάλ 2022

Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: «Μουντιαλικός» Λεβαντόφσκι και... κορυφή! (video)

Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: «Μουντιαλικός» Λεβαντόφσκι και... κορυφή! (video)

Στο ίσως πιο συναρπαστικό ματς από άποψη ευκαιριών, η Πολωνία ήταν πιο εύστοχη από την Σαουδική Αραβία και έχοντας τον Σέζνι «κέρβερο» στην εστία της, επικράτησε με 2-0 και «πάτησε» κορυφή στον 3ο όμιλο! Πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!

Σε ένα πλούσιο σε φάσεις ματς, η Πολωνία με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Λεβαντόβσκι, που πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ και Σέζνι, που κράτησε το μηδέν σε πολλές φάσεις, επικράτησε της Σαουδικής Αραβίας με 2-0 και «πάτησε» κορυφή!

Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ήταν καλύτερη από την Πολωνία. Στο 13’ οι Σαουδάραβες θα έχουν την πρώτη μεγάλη τους φάση όταν ο Αμπντουλχαμίντ έδωσε στον Κανό, αυτός έκανε το πλασέ στα τα όρια της περιοχής αλλά ο Σέζνι έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Στο 26’ η Πολωνία θα απαντήσει στην πίεση της αντιπάλου της όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπιέλικ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Αλ-Σεϊρί έδιωξε πριν η μπάλα μπει στα δίχτυα της ομάδας του!

 Όσο πηγαίναμε προς το ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ωστόσο στο 39’ οι κακοί, μέχρι εκείνο το σημείο, Πολωνοί κατάφεραν να σκοράρουν με τον Ζιελίνσκι να παίρνει τη μπάλα από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και να κάνει το 1-0 υπέρ της ομάδας του!

Πέντε λεπτά αργότερα, οι Σαουδάραβες θα κερδίσουν πέναλτι σε πάτημα του Μπιέλικ στον Αλ-Σεΐρι, παράβαση που δόθηκε μέσω VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλ-Νταουσάρι, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον φοβερό Σέζνι, με τον Πολωνό πορτίερο να λέει ξανά «όχι» στην εξέλιξη της φάσης σε σουτ του Αλ-Μπουραΐκ, κρατώντας έτσι το 1-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακό από το πρώτο, με τις δύο ομάδες να χάνουν φοβερές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 55’ η Σαουδική Αραβία έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Αλ Νταουσάρι να βγαίνει απέναντι από τον Σέζνι ύστερα από φάση πολιορκίας της πολωνικής άμυνας αλλά ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους ήταν ξανά «παρών» κρατώντας το μηδέν!

Πέντε λεπτά αργότερα, στο 60’, η αραβική ομάδα έχασε νέα πολύ μεγάλη φάση, με τον Αλ Μπουραϊκάν να μη μπορεί να σκοράρει έπειτα από τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, με τους Πολωνούς να μη μπορούν να ακολουθήσουν!

Η Πολωνία απάντησε στη συνέχεια στις μεγάλες φάσεις της Σαουδικής Αραβίας και έφτασε δύο φορές πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα, ωστόσο και τις δύο φορές το δοκάρι την σταμάτησε! Αρχικά στο 63’ ο Μίλικ τράνταξε το δοκάρι με κεφαλιά-ψαράκι ενώ στο 66’ ο Λεβαντόφσκι δεν μπόρεσε να σκοράρει στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι.




Στο 78’ οι Σαουδάραβες θα φτάσουν για ακόμα μία φορά κοντά στο γκολ, με την μπάλα να στρώνεται μέσα στην περιοχή στον Αλ-Μαλκί αλλά το πλασέ του θα «γλύψει» το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σέζνι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή του Λέβα. Ο άσος της Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, βγήκε σε τετ-α-τετ και αυτή τη φορά έγραψε το τελικό 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ!


Οι ενδεκάδες του ματς:

Πολωνία:
 Σέσνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιο, Κας, Καμίνσκι, Κριχόβιακ, Φρανκόβσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63' Καμίνσκι), Μίλικ (71' Πιόντεκ), Λεβαντόβσκι

Σαουδική Αραβία: Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ (65' Αλ Γκανάμ), Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μάλκι, Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Ναχέι (46' Αλ Αμπίντ), Αλ Σεχρί

Η φωτογραφία του αγώνα
 
Το πρώτο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε τελική φάση Μουντιάλ δεν θα μπορούσε να μην είναι η κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού. Ένας σπουδαίος σκόρερ, σε μία πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο.

Fif3qrZX0AMyuFK.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης